Siapa kami

Alamat laman web kami ialah: https://rujukanstudi.com.

Data peribadi apa yang kami kumpulkan dan mengapa kami mengumpulnya

Komen

Apabila pelawat meninggalkan komen di laman web kami mengumpulkan data yang ditunjukkan dalam borang komen, dan juga alamat IP pelawat dan rentetan ejen pelayar untuk membantu pengesanan spam.

Rentetan anonim yang dibuat dari alamat e-mel anda (juga dipanggil hash) boleh diberikan kepada perkhidmatan Gravatar untuk dilihat sekiranya anda menggunakannya. Dasar privasi perkhidmatan Gravatar tersedia di sini: https://automattic.com/privacy/. Selepas kelulusan komen anda, gambar profil anda dapat dilihat oleh orang ramai dalam konteks komen anda.

Media

Jika anda memuat naik imej ke laman web ini, anda harus mengelak daripada memuat naik imej dengan data lokasi besertanya (EXIF GPS) . Pengunjung laman web ini boleh memuat turun dan mengekstrak mana-mana data lokasi dari imej di laman web ini.

Borang hubungan (Contact forms)

Kuki

Jika anda meninggalkan komen di laman web kami, anda boleh memilih untuk menyimpan nama, alamat e-mel dan laman web dalam kuki anda. Ini adalah untuk kemudahan anda supaya anda tidak perlu mengisi butiran anda sekali lagi apabila anda meninggalkan komen lain. Kuki ini akan berlangsung selama satu tahun.

Sekiranya anda melawat halaman log masuk kami, kami akan menetapkan kuki sementara untuk menentukan sama ada pelayar anda menerima kuki. Kuki ini tidak mengandungi data peribadi dan dibuang apabila anda menutup pelayar anda.

Apabila anda log masuk, kami juga akan menyediakan beberapa kuki untuk menyimpan maklumat log masuk dan pilihan paparan skrin anda. Kuki log masuk berlangsung selama dua hari, dan kuki pilihan skrin berlangsung selama setahun. Jika anda memilih “Ingat Saya” (“Remember Me”), log masuk anda akan berterusan selama dua minggu. Jika anda log keluar dari akaun anda, kuki log masuk akan dibuang.

Jika anda menyunting atau menerbitkan artikel, kuki tambahan akan disimpan dalam pelayar anda. Kuki ini tidak mengandungi data peribadi dan hanya menunjukkan ID pos artikel yang baru diedit. Ia tamat selepas 1 hari.

Kandungan tertanam dari laman web lain

Artikel di laman web ini mungkin mengandungi kandungan tertanam (cth. video, imej, artikel, dll.). Kandungan tertanam dari laman web lain berkelakuan dengan cara yang sama seperti jika pengunjung telah melawat laman web yang lain.

Laman-laman web ini boleh mengumpul data tentang anda, menggunakan kuki, memasukkan penjejakan pihak ketiga tambahan dan memantau interaksi anda dengan kandungan tertanam, termasuk menjejaki interaksi anda dengan kandungan tertanam jika anda mempunyai akaun dan log masuk ke laman web tersebut.

Analitis

Dengan siap kami kongsikan data anda

Berapa lama kami mengekalkan data anda

Jika anda meninggalkan komen, komen dan metadatanya disimpan selama-lamanya. Ini supaya kami dapat mengenali dan meluluskan sebarang komen susulan secara automatik dan menahan mereka dalam aturan biasa.

Bagi pengguna yang mendaftar di laman web kami (jika ada), kami juga menyimpan maklumat peribadi yang mereka sediakan dalam profil pengguna mereka. Semua pengguna boleh melihat, mengedit atau memadam maklumat peribadi mereka pada bila-bila masa (kecuali mereka tidak boleh menukar nama pengguna mereka). Pentadbir laman web juga boleh melihat dan mengedit maklumat tersebut.

Hak apa yang anda ada ke atas data anda

Jika anda mempunyai akaun di laman web ini, atau telah meninggalkan komen, anda boleh memohon untuk mendapatkan fail yang dieksport bagi data peribadi yang kami pegang tentang anda, termasuk apa-apa data yang telah anda berikan kepada kami. Anda juga boleh meminta supaya kami memadamkan apa-apa data peribadi yang kami pegang tentang anda. Ini tidak termasuk sebarang data yang kami wajib simpan bagi tujuan pentadbiran, perundangan, atau keselamatan.

Ke mana kami hantar data anda

Komen pengunjung mungkin akan diperiksa melalui perkhidmatan pengesanan spam automatik.

Maklumat hubungan anda

Maklumat tambahan

Bagaimana kami melindungi data anda

Teknologi terkini termasuk enkripsi data adalah digunakan untuk melindungi data yang dikemukakan dan pematuhan kepada standard keselamatan yang ketat adalah terpakai untuk menghalang capaian yang tidak dibenarkan. Semua storan elektronik dan penghantaran data peribadi akan dilindungi dan disimpan dengan menggunakan teknologi keselamatan yang sesuai.

Prosedur pencerobohan data sebagaimana yang kami ada

Kami terima data dari pihak ketiga yang mana

Proses pengambilan keputusan automatik dan/atau penjanaan profil apakah yang kami lakukan dengan data pengguna

Keperluan pendedahan peraturan industri